<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-11-11

Vintertips: Låt inte snön hindra bygget

Mörker, kyla och tidig morgon. Dessutom har det snöat kraftigt under natten. Att ta bort mycket snö från arbetsplatsen kan vara slitsamt och dessutom vara negativt ur ett hållbarhetsperspektiv.


vintertips-låt-inte-snön-hindra-bygget

Det mest hållbara för både dig och miljön är att se till så att snön inte lägger sig över din armering från första början. Att skotta är slitsamt, och det tar tid. Tid som annars skulle kunna läggas på arbete. Många sätt att bli av med snön är också belastande ur ett miljöperspektiv. Vi har därför samlat ihop ett antal tips som kan hjälpa er att bli vintersmarta på bygget.

Säkra entrén
Om den person som är på plats först på morgonen ansvarar för att skotta av entrétrappan kan alla gå på rena och fina ståltrappsteg resten av dagen. Risken är annars att snön byggs på och packas till hårda kullar på stegen, något som medför stor halkrisk. Ha alltid en sopborste och skyffel nära till hands vid entrén under vintertid.

Skapa avstampningsyta
Av flera orsaker vill ni undvika att få in snö i boden, inte minst för att golvet blir otroligt halt med snö under skorna. Skapa plats för avstampningsmöjligheter i anslutning till entrén.

Täck känsliga platser
Vet ni om att det är risk för snö under natten är det en god idé att täcka till exempel armeringsstationen med ett väderskydd och lägga presenning över armeringen. Annars har du en armeringsgrop som är fylld med snö.

Undvik kall olja
Se till att strömmen till bockningsmaskinen är på, annars blir oljan för kall och fungerar inte dagen efter.

Blås bort snön
Om snön ändå lagt sig över arbetsplatsen är det mest effektiva sättet att bli av med den en vanlig lövblås, om den inte är för tung och blöt vill säga.