<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-05-05

Vi har projektets bästa i fokus

header_1920x700px_fredrik_Geijer

– Min roll innebär att jag ska sätta samman och leda ett managementteam. I projektet Sergelhuset jobbar vi på uppdrag av Vasakronan och ser till att projektet flyter på så smidigt det bara kan. Vi ser till projektets bästa.

Fredrik Geijer är projektchef hos Ramirent och ansvarar för Den temporära Fabrikens åtagande. MGM-teamet och specialister sätter tillsammans med beställaren spelreglerna för hur bland annat logistiken skall fungera i projektet. Det blir en förutsättning för alla som arbetar i projektet, det ska underlätta för alla och gynna projektet som helhet.

– Den stora skillnaden för en entreprenör är att vi lyfter bort många av de temporära delarna som tar mycket tid från det som byggarna skall fokusera på. Vi tar över uppgifter som rör exempelvis temporära tillstånd, krav, planering, inköp och utförande. På så sätt kan entreprenörerna lägga all sin energi på sin kärnverksamhet.

Att lyckas med samordningen av alla människor är en av de mest utmanande uppgifterna Den temporära fabriken tar sig an i ett projekt. Det är ett stort antal aktörer som ska samsas så det gäller att vara så effektiv som möjligt, dels för att klara bemanningskurvorna men också för att uppfylla gällande regelverk.

I hjärtat av projekt likt Sergelhuset finner vi Service Center. Det är här byggarna får sina behörigheter, information om omklädningsrum, matplatser och allmän säkerhetsinformation. Alla som besöker, eller arbetar med, projektet kommer passera här.
– Jag kan inte nog hylla de som jobbar i vårt Service Center. De fyller en otroligt viktig funktion i de projekt som Den temporära fabriken tar sig an. De är örat mot rälsen som hör och ser allt, de är guld värda.

Den temporära fabriken vill vara en viktig spelare i Byggsveriges framtid. Därmed kommer vi i förlängningen att behöva bli fler.
– Jag tror att de viktigaste kvalitéerna är att man ska vara prestigelös och ha en förmåga att ha många bollar i luften. Förhållandena vi jobbar under förändras ständigt och man behöver vara på tå och hänga med i svängarna. Det är också det som gör det så givande. Avslutar Fredrik Geijer.

Tror du att Den temporära fabriken kan vara ett intressant steg för dig, i din karriär? Läs mer på jobb.ramirent.se