<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-01-14

Värö bruk blev starten för större delaktighet i projekten

Värö bruk var det första större åtagandet i väst med ett temporärt kundcenter som Ramirent deltog i. Det blev en skola i vad det innebär att vara på plats under hela projektet och lärdomarna tog man med sig vidare till nästa projekt. 

På det temporära kundcentret på Värö bruk byggde Ramirent upp en bemanning med projektledare, platschef och uthyrare. Genom att finnas på plats där projektet genomfördes fick personalen på kundcentret större förståelse för de utmaningar som finns och vad man kunde göra för att hjälpa till.

  • Eftersom vi hela tiden arbetade tätt ihop med NCC kunde vi planera i förtid för det maskinbehov som fanns, men ibland sker det snabba förändringar i planeringen och tack vare att vi var på plats kunde vi reagera direkt, säger Christopher Ridderstad som är affärschef på Ramirent i Väst.

En av flera framgångsfaktorer var att Ramirent såg till att ha dubbletter på plats av alla maskiner som krävdes under vissa kritiska moment, exempelvis betonggjutning. På så sätt behövde inte arbetet stanna av om en maskin gick sönder.

  • Om kunden hade ägt alla maskiner själv hade det kunnat ställa till det för dem eftersom de blivit tvungna att köpa en ny maskin i så fall. På det här sättet blev arbetet mer kostnadseffektivt för dem. Det bidrar till en säkrare produktion, konstaterar Christopher.

Arbetet på Värö bruk blev en skola för Ramirent Väst i att förstå vad det innebär att vara på plats. Lärdomarna därifrån tog man med sig direkt in i nästa projekt, som var Sobacken, ett nytt vattenrenings- och fjärrvärmeverk utanför Borås.

  • Allt det vi gjorde på Värö bruk gjorde oss såklart till en bättre leverantör till Sobacken. När man är ute i verkligheten förstår man utmaningarna och arbetet på ett annat sätt. Nu vet vi vilka frågor vi ska ställa innan kunden hinner fråga oss.

I ett antal blogginlägg under våren 2019 kommer vi titta närmre på Ramirents del i det stora projektet Sobacken. Läs alla på Ramirents blogg. 

 

Vill du komma i kontakt med någon av Ramirents specialister på stora projekt. Klicka på knappen nedan. 

KONTAKTA VÅRA SPECIALISTER