<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-02-04

Vägavstängning med Safepass™: "Spar tid och förbättrar arbetsmiljön"

Kristoffer Cavallin, arbetsledare på Bäckströms, brinner för att skapa optimal säkerhet vid vägavstängningar. I flera av företagets anläggningsprojekt har han sett vilka effekter som uppstår vid användning av Ramirents fordonsbarriär SafePass™. Ett exempel på det är ett fjärrvärmeprojekt på Gärdet i Stockholm med Stockholm Exergi (tidigare Fortum Värme) som beställare.

– Det är en trång gatumiljö på platsen för vägavstängningen och vi behövde skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda och samtidigt ha ett fullgott skydd för tredje part, säger Kristoffer Cavallin.

Projektets karaktär krävde ett antal omflyttningar och justeringar av fordonsbarriärerna under arbetets gång. SafePass utformning gjorde att de momenten kunde utföras snabbt och säkert.

– Det fungerade exceptionellt bra med SafePass™. Du kan lyfta barriärerna på olika sätt och behöver inte involvera massa personal eller avancerade maskiner, utan det räcker med exempelvis gafflar. Så fort du har personal i trafikområdet blir det farligare, men med SafePass™ kan du sköta allt maskinellt och risken för klämda fingrar försvinner. Dessutom uppskattar jag att barriären består av stål, vilket gör att de tål lite mer än äldre avstängningsbarriärer i betong.

Kristoffer Cavallin lyfter också fram helheten som SafePass™ bidrar till vid vägavstängningar.
– Det blir säkrare för trafikanter och för personal, samtidigt som smidigheten och flexibiliteten gör att du vinner tid i projektet. Och vinner du tid så blir det också mer lönsamt i slutändan.

 

Anmäl dig till SafePass demodag