<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-07-02

Uthyrare på fältet ökar kompetensen

Tobias Hägerström är en av flera lyckade hybrider inom Ramirents säljande organisation. Som ”säljande uthyrare” delar han sin tid mellan uppdrag ute på fältet och uthyrning via Ramirents kundcenter i Halmstad.

EP-BLO-15-togias-hagerstrom

– Min tjänst har formats som en kombination av branschens behov och mitt eget intresse. Hälften utesäljare och hälften uthyrare passar mig som person väldigt bra och vi levererar också på ett bra sätt till våra kunder, säger Tobias Hägerström.
Som utesäljare besöker Tobias kunder i Hallandsregionen. Det blir en direktkontakt där han diskuterar olika behov på platsen där kunden arbetar.
– Vår kompetens kommer fram på ett mycket bättre sätt än om vi enbart hade sålt via telefon eller över disk inne på kundtjänst. Ute hos kunden kan vi gemensamt diskutera olika lösningar. Min upplevelse är att vi på det sättet har en större säkerhet i våra leveranser.

”Säljande uthyrare” finns på många platser inom Ramirents organisation. Behovet ser ungefär likadant ut över hela Sverige.
– Liftar är ett segment där det är tydlig skillnad på att som leverantör komma ut till platsen och titta på behovet. Det är inte så lätt för kunden att välja modell då armen på liften ska nå en viss längd och kanske i en viss vinkel. Ställningsarbete är likadant. Ser vi en byggnad på plats kan vi snabbt sätta ihop ett ställningspaket som passar perfekt, säger Tobias.

Att vara med och skapa sin roll är inspirerande, tycker Tobias. Själv har han en bakgrund i restaurangbranschen innan han tog vägen via annat säljjobb till Ramirent.
– Jag tycker att vi är ett företag där det inom givna ramar finns möjlighet att utvecklas och påverka sitt uppdrag. Intresse för att kunden ska få en så bra leverans som möjligt är den viktigaste egenskapen i det jobbet jag har. Faktiskt viktigare än att kunna allt om byggteknik.