<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-05-05

Uppsala kommun gav iskallt uppdrag till Ramirent

När Yrkes-SM avgjordes i Uppsala var Ramirent involverade som leverantör åt kommunen. En udda omständighet var att arrangemanget anordnades i en 25 000 kvadratmeter stor bandyhall med en isyta som inte fick smälta.

Uppsala kommun gav iskallt uppdrag till Ramirent

Under Yrkes-SM samlas Sveriges yrkesskickligaste ungdomar och tävlar i kategorier som bilskadeteknik, webbutveckling, betongteknik och måleri. När Uppsala stod som värd för arrangemanget, hade Ramirent i uppdrag från kommunen att leverera ett flertal lösningar, däribland elförsörjning till de olika tävlingsstationerna, allmän logistik, samt avspärrningar med staket och trafikbarriärer.

– Ett krävande och intressant projekt med korta ledtider och en del ovanliga förutsättningar, säger Christoffer Nord, säljare på Ramirent i Uppsala.

En stor del av aktiviteterna under tävlingshelgen var placerade i Relitahallen – en 25 000 kvadratmeter stor bandyhall. Kommunens plan var att hålla isen intakt under tävlingarna, samtidigt som inomhustemperaturen skulle vara 22 grader.

– Vi var inte bara en ren leverantör, utan agerade också bollplank åt kommunens projektgrupp. Lösningen för hallens bandyyta blev att isolera isen med frigolit och därefter bygga golv ovanpå. Temperaturen hölls sedan upp med hjälp av elektriska värmekanoner, säger Christoffer Nord.
Lösningen fungerade som planerat och tävlingshelgen lockade totalt 21 000 besökare och 390 tävlande ungdomar.