<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-03-31

Therese Nybrand är spindeln i nätet

Therese Nybrand är projektadministratör på Ramirents avdelning för Den temporära fabriken. Ett arbete som passar henne perfekt.

– Jag brinner för service och att driva utveckling framåt. Det är det vi gör med Den temporära fabriken, säger Therese Nybrand.

Therese anslöt till Ramirents organisation 2016 och blev direkt knuten till projektet Urban Escape i Stockholm.
– Jag hade inte jobbat i byggbranschen tidigare och kände att det verkade spännande. I rollen som projektadministratör på vårt Servicecenter på Urban Escape blev jag spindeln i nätet och fick uppdraget att hålla ihop kommunikationen mellan alla underentreprenörer. I grunden var uppgiften att skapa en bra arbetsmiljö för alla inblandade.

Som utomstående är det svårt att förstå vad det faktiskt är som händer i ett projekt likt Urban Escape. Ett helt kvarter, mitt i centrala Stockholm, skulle byggas om. Bygget måste kunna fortgå i planerad takt med minimal påverkan på människors dagliga liv. Det var viktigt att folk kunde gå på stan, ta sig till jobbet samt shoppa utan störningar.
– Det var en hel värld ovanpå Gallerian. Många förstod inte hur stort projektet faktiskt var innan de fick en rundtur genom bygget. Dessutom levde vi i en ständig förändring. Det var fascinerande.

Therese Nybrands uppgift var att hjälpa hantverkare med information. När byggarna först anlände till bygget fick de en säkerhetsgenomgång och information om verksamheten i stort. Matsalar, skåp för tillhörigheter, omklädningsrum, material och mycket mer.
– När det var som mest folk så var det drygt 1 300 personer i omlopp varje dag. Med en så stor personalstyrka blir samordning och tydlig information viktigt. Bra information ger ett mer effektivt byggprojekt, säger Therese Nybrand.

För Therese Nybrand innebar Urban Escape ett helt nytt sätt att arbeta med service. Hon var den första som tog emot hantverkare och såg till att de fick rätt behörigheter kopplade till sitt ID06. Hon var knutpunkten mellan underentreprenörer som såg till att byggarna kunde fokusera på det dom är bäst på, att resa projektet. Det är vad Den temporära fabriken handlar om.
– Det känns verkligen som att vi är i framkant när det kommer till samordning, säkerhet, arbetsmiljö och hållbarhet. Vi planerar allt och har en överblick. Det är självklart utmanande ibland men det som är helt fantastiskt är att jobba med kollegor som brinner för det här. Vi som jobbar med Den temporära fabriken vet att det här är framtiden. Vi ser resultatet.

Vi på Ramirent är stolta över vad vi åstadkommit i kvarteret som ofta kallas Urban Escape. Är du nyfiken på hur du kan hjälpa oss utveckla Byggsverige?

Gå till Den temporära fabriken