<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-02-04

Sveriges största mattält finns i Borås

Att utveckla speciallösningar på unika problem är vardag för Ramirents kundcenterpersonal.

– Vi finns här för att hitta lösningar, säger Martin Borgvall, som arbetat som kundcenterchef med platsansvar på det temporära kundcentret på Sobacken utanför Borås.

En speciell detalj med Sobackenprojektet är att det ligger en bit utanför stan och med mycket personal på plats samtidigt innebär det en utmaning när alla ska äta. Lösningen i Borås, vilket också var en kravspecifikation i upphandlingen, blev ett stort uppvärmt mattält med sittplats för 350 personer.

– Tältet har blivit en samlingspunkt som fungerade bra från dag ett. Med tiden har vi också utvecklat detaljer som hängare för att torka arbetskläder och en plastback för varje person att ha sin mat och sina tillhörigheter i, säger Martin Borgvall.  

Hyllorna där plastbackarna förvaras blev inte bara logistiskt bra utan även bra ljudabsorbenter. Att mat förvaras i lådor med lock minskar också risken med skadedjur.

Att Ramirent kunde lösa den temporära matsalslösningen var en av anledningarna till att man fick avtalet. Tältet har blivit så uppskattat att man fått ta emot studiebesök.

– Nu kommer vi att använda samma koncept på fler ställen, berättar Martin.