<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-05-28

Snart öppnar Sveriges första Safety Training Park

Säkerheten i byggbranschen är ett ständigt aktuellt ämne. Nu kommer ett nytt koncept för att minska olyckorna i Sverige – en Safety Training Park.

Safety Training Parks är ett koncept som sedan tidigare finns på tre platser i Finland. De är utformade som en fysisk träningsanläggning där anställda i byggbranschen kan träna på olika riskmoment som de möter i vardagen. Syftet är att öka kunskapen kring säkerhet och att bidra till eftertanke kring beteenden och attityder i branschen.

Sveriges Byggindustrier planerar nu för en säkerhetspark på ett 1500 kvadratmeter stort område vid Arlanda flygplats och flera aktörer i branschen är med och bidrar i projektet, däribland Ramirent.
– Att genomföra praktiska övningar på det här sättet är ett väldigt intressant och konkret grepp för att höja säkerheten i byggbranschen. För oss var det självklart att vara med och bidra med den kunskap som vi har på området, säger Kristian Bergqvist, Fleet Product Manager - SAFE, på Ramirent.

Sveriges första Safety Training Park beräknas öppna med ett antal stationer under 2019 och planen är sedan att parken ska utvecklas kontinuerligt.

Läs mer om Arlandaprojektet hos Sveriges Byggindustrier (extern länk).

 

SA-BLO-005