<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-07-02

Små lösningar på stora problem

På Ramirents kundcenter i Ronneby är det många stamkunder som gärna kommer förbi och hälsar på. Att de har med sig lunchlådan eller gärna pratar lite i samband med leverans eller beställning hör till vanligheterna.
– En del av kunderna sitter gärna och äter sin lunch här med oss. Om dom får plats vill säga, berättar Jonas Andersson med ett skratt.

EP-BLO-16-jonas-andersson

Jonas är chef på Ramirents kundcenter i Ronneby. Det är ett litet kundcenter med en mindre personalstyrka. Alla måste hjälpas åt och vara flexibla i sina arbetsuppgifter. Något Jonas Andersson uppskattar mycket.
– Vi är fyra personer som jobbar här och det är ofta som någon är iväg och levererar maskiner eller liknande. Då får man vara beredd att rycka in och hjälpa till där det behövs. Dagarna går väldigt fort med varierande arbetsuppgifter.

De viktigaste egenskaperna personal på kundcenter besitter är att man är lösningsorienterad och serviceinriktad. Kunderna kommer ofta med, för kunden, stora problem som kräver snabba lösningar. I dessa fall blir samarbete och flexibilitet väldigt viktigt. På Ramirent hjälps vi åt för att kunden ska få sina problem lösta på ett smidigt sätt.
– Vi siktar alltid på att försöka hitta en så bra och smidig lösning som möjligt. Kunderna kommer ofta med ett problem som det är ganska bråttom att lösa och vi försöker se till att reda ut det fort.

Problemen som kunderna kommer med varierar. I vissa fall saknas det byggnadsställningar, i andra fall kan en lift ha gått sönder som behöver ersättas. På grund av platsbrist kan vissa maskiner inte finnas tillgängligt på samtliga KC i landet. Däremot fixar Jonas och hans kollegor alltid leverans på kortast möjliga tid.
– I de flesta fall kan vi hämta maskiner på närmsta lite större KC, då får kunderna sin beställning på dagen. Annars beställer vi från centralen i Stockholm. Då sker frakten nattetid och kunden kan i de allra flesta fall hämta materialet på morgonen efter, säger Jonas Andersson

På Ramirents kundcenter jobbar kunniga och flexibla människor med stort driv att lösa kundens utmaningar på ett smidigt och schysst sätt. Ofta kommer hantverkare förbi och pratar en stund över en kopp kaffe eller lunch. För oss är det ett tecken på att vi lyckas ge ”Smooth service with a smile”!

Vill du veta mer om hur det är att jobba med Uthyrning på Ramirent? Surfa in på jobb.ramirent.se