<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-07-06

Samarbete och snabba ryck

Fyra gånger har intervjun bokats om innan det att Emma Agneteg har tid med ett samtal. ”Nu har jag äntligen tid med dig!” skrattar Emma. Kunderna går helt enkelt först, allt annat får vänta. Precis som det ska vara på Ramirents kundcenter.

EP-BLO-13-samarbete-och-snabba-ryck-1

På Ramirents kundcenter i Borlänge kommer kunderna ofta förbi och tar en kopp kaffe. Ibland har dom inte ens med sig maskiner när dom går men nöjda och glada ska dom alltid vara, menar Emma Agneteg, kundcenterchef.
– Vårt största fokus är att ge den service som krävs. Vi vill se till att kunden blir nöjd och får rätt maskiner, för rätt arbete. Hantverkarna som kommer in vet givetvis exakt vad dom vill ha. Privatpersoner behöver oftast mer stöttning för att det ska bli rätt.

Det är väldigt stor variation på förfrågningar som kommer in från kunderna. Privatpersoner som vill slipa trallen på altanen varvas med hjullastare till större byggprojekt. För Emma och hennes kollegor innebär det stor flexibilitet och samarbetsförmåga. Samarbetet sträcker sig även långt utanför väggarna på kundcentret i Borlänge. Ramirents maskinpark innehåller tusentals artiklar och de mer ovanliga beställningarna kräver ofta nationellt samarbete.
– Häromdagen fick vi beställa en dumper från Skåne till en kund. Det ställer lite krav på logistiken för att allt ska bli så bra som möjligt. Vi måste samarbeta med både kunder och kollegor för att vi ska kunna ge den service vi vill.

Ingen dag blir den andra lik ute på kundcenter. När man jobbar allra längst ut mot kunden krävs det att man är flexibel och lösningsorienterad. Målet är alltid att kundens verksamhet ska kunna fortlöpa med minimal friktion, oavsett vad som händer.
– För ett tag sedan hade vi en etablering med bodar ute på ett byggprojekt utanför Borlänge. Åtta moduler fungerade som omklädningsrum, matsal, kontor och så vidare. Under en helg brann alltihop ned. Kunden ringde oss 7.30 måndag morgon och efter lunch hade vi fått fyra moduler på plats. Det betydde att dom hade någonstans att äta och byta om, berättar Emma Agneteg.

Att kunna hjälpa till på kort varsel är ”Smooth service with a smile”. På Ramirents kundcenter är det inte bara något vi säger. Det är så vi lever. Uthyrningen är Ramirents kärnverksamhet och något vi är väldigt stolta över.

Vill du veta mer om hur det är att jobba med uthyrning på Ramirents kundcenter? Surfa in på jobb.ramirent.se