<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-05-28

SafePass™ fordonsbarriär har blivit ännu säkrare.

Ramirents SafePass™ Fordonsbarriär har sedan tidigare den högsta klassningen för temporära fordonsbarriärer. Genom den innovativa lösningen SafeLock är nu SafePass™ även godkänd enligt EN 1317-2 N2 – en standard som ursprungligen utformades för permanenta barriärer.

Det ställs allt oftare krav på att även temporära fordonsbarriärer ska vara klassade enligt den europeiska standarden N2. Skillnaden mot T3-klassningen, som normalt sett används för temporära barriärer, är stor. För att nå N2 ska barriären stå emot kollisioner med tyngre personbilar i högre hastigheter – 110 km/h istället för 80 km/h – och med större krockvinkel. I de hastigheterna belastas kopplingsbalken så mycket att den behöver förstärkas, vilket Ramirents dotterbolag Safety Solutions Jonsered (SSJ) snabbt hittade en lösning på. 

SA-CAS-001

SafeLock är ett tillbehör till kopplingsbalken som på ett smidigt och säkert sätt, utan användning av verktyg, monteras på kopplingsbalken och därmed gör den nästan dubbelt så stark. Med det här tillbehöret kan man även låsa fast kopplingsbalkarna med ett hänglås om det behovet finns. När SafePass™ Fordonsbarriär med SafeLock testades av ett tredjepartsinstitut, godkändes barriären enligt den tuffare N3-klassningen.
– Men vi gjorde även ett innerstadstest för att reda ut vad som händer när man har en arbetslängd på 26,3 meter på barriären. På gator i städer kan man sällan ha de 77 meter i arbetslängd som N2-klassningen kräver, säger Lars Boogh på SSJ AB.

Enligt den tekniska rapport som togs fram vid innerstadstestet, står SafePass™ med SafeLock emot kollisioner från personbilar på 2000 kg i en hastighet av 50 km/h, även när barriären har en arbetslängd på 26,3 meter.
– Det var viktigt för oss att testa, eftersom det inte finns några regler och krav för lägre hastigheter och kortare arbetslängder, säger Lars Boogh.

Mer läsning om SafePass på bloggen: 

Sluta pussla - stäng vägen med en helhetslösning

Halverad monteringstid med SafePass™

Snabbare etablering med Ramirent

Läs också:

Pressmeddelande om SafePass™ 2.0