<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-04-21

Redo för både långsiktighet och paniklösningar

Mathias_Eriksson_Ramirent

Som snickare hade Mathias Eriksson både den kunskap och det kontaktnät som Ramirents kundcenter i Mora behövde. Dessutom har han en naturlig fallenhet för att hitta lösningar – en egenskap som kommer väl till pass på ett kundcenter.

Mathias Eriksson hade egentligen inga tankar på att byta yrkesbana men när hans blivande chef sa att han trodde att tjänsten som uthyrare hos Ramirent skulle passa honom fint tog det inte lång tid att bestämma sig för att ge det en chans. Förkunskapen hade han redan, tack vare sin hantverkarbakgrund.
– När kunderna beskriver en situation som de behöver hjälp med vet jag ofta själv vad som fungerar och inte. Min bakgrund hjälper mig mycket, säger Mathias.

Som uthyrare arbetar Mathias med att möta kunder, lyssna in deras behov och hyra ut rätt maskiner för just deras behov. Mycket handlar om kundvård och att hela tiden tänka ett steg längre. Dessutom behöver han vara strukturerad och kunna möta många olika slags människor.
– En del bokningar är långsiktiga och planerade sedan länge, en del är rena paniklösningar för att maskinen kunden hade gick sönder eller ett nytt behov dök upp. Du vet aldrig hur din arbetsdag kommer att se ut. Huvudsaken är att du tycker om att möta människor och hjälpa dem med att hitta lösningar. Det gör jag dagligen.

Mathias uppskattar att beslutsvägarna är korta, trots att Ramirent är en så stor arbetsgivare.
– Alla svarar och är alltid väldigt hjälpsamma. En annan rolig sak är att det finns många olika karriärvägar att gå, olika roller att testa. Det tror jag är en stor anledning till att många stannar så länge. Det, och lagandan som genomsyrar hela företaget, lägger Mathias till.

” Huvudsaken är att du tycker om att möta människor och hjälpa dem hitta lösningar, det gör jag.”

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Ramirent? jobb.ramirent.se