<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-01-07

Ramirentskolan – inte bara för byggare

Hur ser din kontakt med byggbranschen ut? Det bryr vi oss egentligen inte om – bara du har rätt utbildning så att risken för olyckor minimeras.


ramirentskolan_for_fler_an_byggare

En majoritet av deltagarna på Ramirentskolans utbildningar är renodlade byggare. Ett flertal av utbildningarna är dock lika aktuella för andra yrkesgrupper som har någon form av samverkan med byggbranschen. Det gäller bland annat installatörer, elektriker, målare och kommunal personal som utför moment som omfattas av olika lagkrav. Men oavsett lagkrav är vår utgångspunkt att varje utbildning ska bidra till att skapa en trygg och trivsam arbetsmiljö, som gör att risken för olyckor på jobbet minimeras.

Rulla säkert
Ett bra exempel är ”Ställningsutbildning, rullställning 2-5 meter”. Att rullställningar omfattas av lagkrav är inte alltid känt och därför har Ramirent tagit fram en utbildning som genomförs under fyra timmar. Den riktar sig till alla som uppför, river eller väsentligen förändrar en byggnadsställning. Sedan utbildningen lanserades har framförallt installatörer visat intresse, men vi ser nu fram mot att fler yrkesgrupper ansluter för att kunna hantera rullställningar på ett säkert sätt. 

Är du nyfiken på vår rullställningsutbildning finns kursbeskrivning och beslutade utbildningsdagar här

Anmäl dig till rullställningskursen eller någon av våra andra utbildningar på https://utbildning.ramirent.se/