<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-11-11

Raggarslang – belysning utan skuggor

Vintermörkret ställer höga krav på bra arbetsbelysning. Men belysning leder ofta till att skuggor skapas och skuggor kan vara ett stort irritationsmoment som gör att arbetet blir svårare att genomföra.


EA-BLO-003

LED-belysning är ofta det bästa alternativet
Bra belysning är av stor vikt för många aktörer inom bygg-och hantverksyrken, kanske allra viktigast för målare. När det är en ny väggfärg som ska på plats eller en tapet som ska sättas upp så är det viktigt med bra belysning så att arbetet blir korrekt genomfört. Det finns olika tillvägagångssätt för att skapa en bra arbetsbelysning och LED-belysning är en av dessa. Fördelarna med LED-belysning är att det är energieffektivt och miljövänligt, samt att LED-lampor har en lång livslängd. Ramirent arbetar aktivt för att erbjuda miljövänliga alternativ med låg energiförbrukning och då är LED-belysning det bästa alternativet.

Ljusslinga eller raggarslang?
Ljusslingor är en bra ljuskälla som ger ett jämnt ljus på en arbetsyta, utan att blända. Ljusslingor, eller raggarslang som det kallas i vissa delar av landet, är också enkla att koppla samman med varandra, för att på så vis skapa en bra ljuskälla till ett större område.  Fördelen med ljusslingor är att de lyser upp utan att skapa skuggor som stör i ditt arbete.

Mobilitet är effektivt
En LED-lampa med roterbart huvud är ett annat bra belysningsalternativ. Denna är utformad för att minska ströljus och bländning vilket gör den mycket användbar. Som målare vill du kunna justera och flytta belysningen enkelt för att inte skapa skuggor, vilket är smidigt med ett roterbart huvud.