<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-06-03

Planera för fallskydd är välinvesterad tid

Trots att fallskador är de i särklass vanligaste arbetsplatsolyckorna inom byggindustrin fortsätter många slarva med att sätta upp ordentliga fallskydd. Många företag bygger egna fallskydd, vilket inte är optimalt. Dels måste man bygga nya skydd vid varje projekt, dels uppfyller de sällan de lagkrav som finns.

Det vanligaste felet som görs är helt enkelt att man inte tar farorna på allvar och struntar i fallskydden.
– Byggprocesserna planeras in i minsta detalj, ändå glömmer man säkerheten, säger Marcus Bergman som arbetar som specialistsäljare för fallskydd på Ramirent.

Så fort det finns en risk för fall måste arbetsgivaren beskriva hur riskerna kommer att förebyggas. Dessa åtgärder ska finnas med i arbetsmiljöplanen på byggarbetsplatsen.
– Drömscenariot är att vi får komma in redan tidigt i processen, konstaterar Marcus. Om vi får vara med och rita och planera för säkerheten från början så blir det både bäst och billigast.

SA-BLO-006

 

Ramirent arbetar uteslutande med sitt egenutvecklade fallskyddssystem, GuardLite. Det skiljer sig från de övriga på marknaden på flera sätt. Bland annat är de konstruerade i aluminium vilket gör dem lättare och mer ergonomiska. Dessutom är de mycket enkla att montera. Det innebär att arbetet både går snabbare och blir mindre slitsamt. Fallskyddssystemet omfattar både fallskyddspaneler och fallskyddsnät.

Mer om fallskydd: 
Guide - Välj rätt personligt fallskydd
Guide - Välj rätt kollektiv fallskydd
Whitepaper - Vanligaste arbetsplatsolyckan – så förhindrar du fall på arbetsplatsen

 

 Anmäl dig till Ramirents  utbildningar inom fallskydd