<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-01-17

Närhet och tillgänglighet är framgångsfaktorerna

Sedan 2016 har Ramirent funnit på plats på Sobacken utanför Borås. Här bygger Borås Energi & Miljö en ny anläggning för vattenrening och fjärrvärmeproduktion. Anläggningen ska förse hela Borås stad med värme.

För Ramirents del startade projektet med en vunnen upphandling där Borås stad efterfrågade en entreprenör för den temporära infrastrukturen i projektet. En del av leveransen bestod av flera bodetableringar med kontor, konferens och omklädningsmöjligheter men också en matsalslösning för 350 gäster.

I juni 2016 kom Ramirent till platsen och började sätta upp sitt temporära kundcenter.

– Då var det bara sten här, hela ytan är faktiskt höjd med tio meter, berättar Martin Borgvall som arbetat som kundcenterchef med projektledaransvar på Sobacken.

I början av projektet hyrde man ut större maskiner med fokus på mark och anläggning och betong, medan det blev mer handhållna verktyg som skruvdragare under byggets slutfas.

– Vi använde mycket fjärrstyrda vibrationsplattor under anläggandet vilket är jättebra. På så vis undviker man att utsätta personalen för vibrationer.

Totalt har Ramirent servat ett 100-tal kunder under de tre år som projektet pågått. Martin kan konstatera att alla entreprenörer har hyrt något.

– Det finns de som inte har något själva utan hyr allt. Sedan finns de som äger de stora maskinerna men hyr när de behöver komplettera.

Att Ramirent har ett så stort utbud av maskiner och dessutom alltid nära till depåerna är en framgångsfaktor i såväl stora som små projekt.

– Närheten och tillgängligheten betyder allt. Man kan helt enkelt inte vänta, säger Martin.

 

Är du nyfiken på Ramirents breda maskinutbud? Preliminärboka dig på någon av våra kommande visningsdagar via knappen nedan.

Anmäl dig till visningsdag hos Ramirent