<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-03-11

Anna jobbar för din säkerhet

Ramirent har ett stort antal kundcenter från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Det ger god tillgänglighet till hyrprodukter, men också till kunskap som gör att produkterna kan användas på ett säkert sätt.

Varje vecka träffar Anna Erme, uthyrare på Ramirent Stockholm Högdalen, ett brett spektra av kunder som hyr allt från anläggningsmaskiner till skruvdragare. Kunskaperna om säkerhet hos företagskunderna är oftast god menar hon.
– De flesta som hyr av oss har bra koll på hur produkterna fungerar och hur de ska användas på ett säkert sätt. Det vi ofta kan göra är att komma med viktiga småtips på tillbehör, eller förslag på hur maskinen kan fungera ännu bättre tillsammans med andra maskiner. Ska kunden slipa eller borra i ett trångt utrymme, då rekommenderar vi luftrenare för att undvika det skadliga kvartsdammet.

I en bransch där det ofta är pressade tidsramar, har Anna ett generellt tips som hon och kollegorna på kundcentret ofta brukar ge: skynda långsamt!
– Det är alltid bra med framförhållning och att verkligen tänka igenom vad som behövs till arbetsuppgiften. Då är det lättare att få rätt produkt till den miljö man ska arbeta i. Men vi frågar alltid vilken typ av jobb som kunden ska utföra. Utefter det kan vi exempelvis välja rätt storlek på mejselhammaren, eller rekommendera en helt annan produkt som är både säkrare och effektivare för jobbet.

Skynda långsamt är också något som i allra högsta grad gäller när arbetet väl är igång, säger Anna.
– Det blir inte bättre för att man jobbar fort. Låt maskinen vila ibland om du exempelvis ska borra i sten. Det tjänar både arbetsmiljön och produkten på.

En viktigt inslag för både effektivitet och säkerhet är även det som händer med produkter som lämnas tillbaka till kundcentret efter hyresperioden.
– Vi funktionskontrollerar allt, från större maskiner till små verktyg. Hämtar du en produkt på fredagen, måste du kunna lita på att den fungerar bra och säkert hela helgen.

 

Anmäl dig till utbildningarna  Kvartsdamm och Motorkap