<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-05-14

Kundanpassad säkerhet – även i mindre projekt

Anpassa säkerheten till arbetsuppgifterna – inte till storleken på projektet. Ramirent erbjuder råd och produkter som minimerar riskerna för varje kund.

En stor del av alla olyckor på arbetsplatsen kan undvikas med förebyggande arbete. Det gäller även i mindre projekt, där rätt kunskap och rätt produkter kan göra stor skillnad för att minimera riskerna. På Ramirents kundcenter finns alltid säkerhetsaspekten på plats.
– ”Vilket jobb ska du göra?” Det är den viktigaste frågan för oss, inte bara vilken maskin kunden vill ha. Då får vi en möjlighet att påverka säkerheten genom att rekommendera den effektivaste och säkraste produkten, säger Per Berggren, kundcenterchef i Umeå.

SA-BLO-004

Kundcentret fungerar inte bara som en uthyrningsplats. Grundläggande säkerhetsåtgärder och rådgivning är ett viktigt inslag som erbjuds när behovet finns.
– Vi får ofta den typen av förfrågningar. Ett exempel är när ett antal våningar på sjukhuset i Umeå skulle saneras. Där kunde vi bistå med vår kunskap om kvartsdamm, leverera lämpliga produkter och den mest effektiva placeringen.

Höjd säkerhet har flera mervärden, som nöjdare personal, sänkta kostnader med mindre olyckor och ett mer effektivt arbete. Det tjänar hela projektet på, oavsett storlek.
– Det är inte bara stora företag som behöver god kunskap om säkerheten, utan samma krav finns ju även på små- och medelstora aktörer och underentreprenörer, säger Per Berggren.

Kontakta oss på Ramirent om du vill ha hjälp med dina kommande projekt. Du hittar ditt närmaste kundcenter via kartan här.