<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-01-07

Karin ger bra bemötande i retur

Ramirent och Stavdal går samman under 2020 och tillsammans blir vi Sveriges största uthyrningsföretag. Vi passade på att lära känna en av våra nya kollegor lite närmare genom att prata kundvård och hur hon ser på sin roll i kundresan.


retur_kundcenter_karriar

När vi når Karin Holm på telefon har hon precis varit och lämnat blod. Hon har den här gången lyckats få med sig två kollegor.
– Du vet aldrig när du kan behöva blod själv. Då ser jag det som självklart att göra vad jag kan.

Karin är returmottagare och hennes roll är en av de viktigaste i kundresan. Hon är oftast den sista personen kunden har kontakt med och har möjligheten att vända något negativt till positivt. I och med det ser hon det som att hon är den person i kedjan som har störst möjlighet att påverka en kund att vilja komma tillbaka.
Det dagliga kundbemötandet är det bästa med mitt jobb. Jag strävar alltid efter att kunden ska vara nöjd när den lämnar oss, oavsett om något gått sönder.

Att handha returer innebär att sköta all administration från det att det uthyrda objektet är tillbaka. Det innebär även att se till att kunder får rätt information och kvitton med sig. I vissa fall kommer uthyrda maskiner tillbaka skadade. Olyckor händer lätt, särskilt på byggen där tunga maskiner rör sig och mycket folk arbetar.
– Det är en diskussion jag ofta får ta med kunden. Det viktigaste är att återkomma snabbt och att man får ett schysst avslut med kunden. Oavsett om något gått sönder så måste kunden känna sig rättvist behandlad.

Efter att en retur är mottagen strävar vi efter att kunden ska ha fått information om skadat gods och möjliga kostnader inom 24 timmar. I många fall har våra kunder egna fakturor att skicka. Då vill vi se till att de har ett så komplett underlag som möjligt för att i sin tur kunna ta hand om sina affärer.

Många av kunderna är återkommande. Enligt Karin själv upplever hon att hon byggt upp en personlig relation till många av dem. Det skojas lite här och där och stämningen är oftast väldigt god.
”Jaha, blir det dyrt den här gången” har jag fått höra när jag ringer ibland, berättar Karin med ett leende. Det är skönt att kunna skoja lite med kunderna. Allt blir roligare så. När kunder kommer hit och returnerar maskiner brukar jag bjuda in dom på kaffe om dom har tid. Det är väldigt uppskattat att få prata lite avslappnat en stund.

– Det ger även mig mycket när jag kan få enskilda kunder att känna sig lite speciella. När jag känner uppskattningen är det inte direkt jobbigt att gå till jobbet, avslutar Karin.


Karin Holm är en av drygt 1 000 medarbetare inom Ramirent Sverige. På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på Ramirent - och vilka kompetenser vi behöver framöver.