<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-09-05

Hösttips: Låt inte regnet störa jobbet

Regn tillhör vardagen och är något som man helt enkelt får lära sig att leva med. Men det finns ett par saker som kan underlätta livet på byggarbetsplatsen och dessutom sparar en del pengar.


EA-BLO-001

Konsten att hantera fukt och väta
Alla maskiner och verktyg är säkra att använda i regn och snö, men det betyder inte att de gillar att vara fuktiga. Var därför noga med att ta hand om dem lite extra under blöta förhållanden. Ta till exempel för vana att ta med dig dina handhållna verktyg in när du går på rast och låt dem torka i torkskåpet. Större maskiner ställs i verktygscontainern. Om du använder laserutrustning så är det viktigt att den torkas av noga innan den läggs i lådan och att du inte stänger den direkt. Detta för att förhindra att kondensen som är kvar kryper in i utrustningen och förstör den.

Planering underlättar
Som vanligt är det bra att tänka till redan vid planeringen av arbetsplatsen. Ett vanligt problem är sladdar som blir liggande i vattenpölar, det mår de inte bra av. Se över hur elen ska placeras och häng sedan upp sladdarna, på väggen eller i klykor. Tänk också på att fästa honan överst, på så vis blir det inte en skål som hänger och samlar vatten. Var också noga med att alltid stänga dörren till de större elcentralerna.

Gör rätt från start
Förbered bygget för att kunna hantera större mängder vatten genom att gjuta pumpgropar och sätta dit en bottensugande pump, då är hjälpen redan på plats när du behöver den. Små saker gör stor skillnad i slutändan och kan dessutom spara pengar om de innebär att verktyg och maskiner håller längre och arbetet kan fortgå även regntunga dagar. Kom gärna in och prata med oss för fler tips och råd på hur du kan förebygga problem med regn, eller lösa de problem som redan uppstått.