<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-09-05

Ge najomaten din kärlek i vinter

Idag är en automatisk najmaskin ett självklart, men dyrt, arbetsredskap för armeraren. Med hjälp av några enkla tips och rutiner får du din maskin att hålla längre och må bättre. Det gör att du kan fortsätta arbeta lika effektivt även efter ett regnoväder.


najomat-najmaskin

Manuell najning med tång och ståltråd är både monotont och slitsamt för rygg och handleder. Ett mycket bättre alternativ är en automatisk najmaskin. Den lämnar dessutom ena handen fri att hålla järnet med.

En effektiv lösning
Den ergonomiska najmaskinen ger inte bara bättre arbetsmiljö, den är dessutom en ekonomisk, driftsäker och en mycket mer effektiv lösning än manuell najning. En avancerad och smart uppfinning. Åtminstone så länge den fungerar.

Vårda dina maskiner
Med tanke på hur mycket en najomat kostar i inköp har du mycket att tjäna på att ta hand om den ordentligt. Maskinen tål regn, men ingen maskin tycker om att bada. Fukten har dessutom en förmåga att krypa in till elektroniken. Låt den inte ligga kvar ute på armeringsmattorna utan ta för vana att alltid ta med dig najomaten in när du går på rast.

Torka och skydda
Maskinen uppskattar att ligga och torka upp i torkskåpet mellan varven. När det regnar eller snöar ute kan du med fördel använda ett skyddsöverdrag. Det dras över maskinen och fästs med kardborre. På så vis förhindrar du att både maskinen och dina händer blir blöta och kalla. Det sista men kanske viktigaste tipset är att använda maskinen som den är tänkt, för att naja och inget annat.