<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2019-09-05

GC-räcke med LED-belysning gör vägarbetet säkrare för alla

Traditionell vägavstängningsutrustning består ofta av klumpiga element med dålig synbarhet. Tack vare flera revolutionerande förändringar på Ramirents nya skyddsräcke blir trafiksituationen säkrare för såväl cyklister och gående som för vägarbetare.


GC-räcke

Nytänk och utveckling
Utgångspunkten i framtagandet av det nya räcket var att tänka just helt nytt. Istället för att bygga vidare på gamla lösningar valde vi på Ramirent att gå till botten med de problem som fanns med de befintliga varianterna och helt enkelt börja om från början. Resultatet blev en fordonsbarriär för arbete på eller intill väg – SafePass. SafePass är en helhetslösning för arbete på väg och en av produkterna är ett skyddsräcke till skydd för cyklister och gående.

Minskad skaderisk
Det nya räcket har flera fördelar. Bland annat är det högre än andra kravallstaket på marknaden, hela 1,4 meter. Höjden gör att cyklister som råkar köra in i räcket inte tippar över. Det finmaskiga nätet förhindrar att cykelstyren fastnar om de kommer för nära, dessutom ökar den gula färgen synbarheten även för synskadade.

Förbättrad synlighet i fokus
De flesta GC-räcken har reflexer som är framtagna för att reflektera bilstrålkastare. Ljuset från ett cykellyse räcker därför inte för att de ska synas. Det innebär att det blir svårt att se var vägarbetsområdena är och var man kan cykla eller gå. Som tillbehör till det nya GC-räcket finns ett reflexrör med LED-belysning som förbättrar synligheten i mörker och minskar skaderisken. Belysningen kan drivas med nätström eller batteri och ett batteri räcker i två till tre veckor.

Kunskap, utrustning och planering
Ramirent strävar alltid efter att höja säkerheten för alla som arbetar på, eller passerar, en vägarbetsplats. Rätt kunskap, rätt utrustning och god planering är det bästa sättet att öka säkerheten och effektiviteten i ditt vägprojekt