<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=211231012935510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ramirent blogg
2020-05-05

Frihet och ansvar på ett litet kundcenter

Daniel Jezuit har varit i byggbranschen i snart 16 år. Sedan fem år jobbar han som returmottagare och funktionskontrollant på Ramirent i Ystad. Han kom från en konkurrent då han kände att det var dags för något nytt.

– Stor frihet och mycket ansvar. Jag ville vidare och jobbet i Ramirents miljö har motsvarat förväntningarna, säger Daniel.


Frihet och ansvar på ett litet kundcenter

Hur ser en vanlig dag ut på Ramirent?
– Vårt kundcenter här nere är ganska litet så alla får helt enkelt ta i där det behövs. Mina huvuduppgifter är att ta emot maskiner och göra dem i ordning men det händer att jag hyr ut en del också. Vissa dagar är jag i uthyrningen hela dagen, medan jag andra dagar sitter i bilen och kör ut maskiner till kund. Det är skönt med variationen och jag hinner aldrig tröttna på arbetsuppgifterna. Det känns också som att det är nya utmaningar varje dag.   

Vilka egenskaper är viktigast i jobbet som kontrollant och mottagare?
– Jag skulle vilja påstå att den absolut viktigaste egenskapen är att vara väldigt serviceminded. Det är alltid kunden som går först. Det är inte lika viktigt att ha utbildning för varje maskin, det finns det andra på Ramirent som har. Erfarenhet av bygg och maskiner är inte heller det viktigaste, även om det är bra att ha. Efter att ha jobbat här ett tag så kommer erfarenheten av sig själv, och är det något som är oklart finns det alltid någon att fråga.

Vad gillar du mest med att jobba på Ramirent?
– Det bästa med att jobba på Ramirent är att jag får vara på mer än ett ställe. Det ger stor frihet och mycket ansvar. Nu vet jag att det inte är likadant för dem som jobbar på ett större kundcenter men vi som jobbar på mindre orter har både frihet och omväxling. Vi jobbar över gränserna hela tiden. Ibland är det kontoret och ibland verkstaden. Det är fantastiskt att kunna ha det så.